1. Assegureu-vos que no gastareu molt en reparacions d’estructures o altres problemes costosos
Succeeix que moltes construccions espanyoles dels anys 50 a 70 estan fetes amb una mena de formigó anomenat “aluminium” que significa que si aquest formigó pateix presència d’aigua podria deteriorar-se seriosament i finalment col·lapsar.
A més, molts pisos vells fets amb bigues de fusta podrien ser difícils de rehabilitar: lloses de reforç o l’addició de noves bigues no sempre són solucions factibles.
La nostra recomanació és primer, abans de comprar has de demanar un document anomenat ITE (Inspecció Tècnica d’Edificació) és una inspecció obligatòria i un informe de l’estat de l’edificació, allà podràs notar si hi ha alguna malaltia constructiva greu que afecti el teu pis. També és fàcil fer una inspecció de lestructura plana abans de ladquisició.
2. Compra barat el pitjor pis a la millor ubicació
Fer una bona inversió: algunes zones de Barcelona estan passant per un bon moment per comprar i d’altres semblen estar sobrevalorades
3. Tingueu en compte les possibilitats d’una nova distribució de parets.
Vols un saló-menjador-cuina de concepte obert? De vegades és realment complicat perquè hi ha un mur estructural que ens molesta. Molt espai desaprofitat en un passadís infinit? De vegades hauràs de guanyar aquest espai per a altres àrees més útils de la casa.
4. Examina el teu nou veïnat
De fet Barcelona no és una ciutat perillosa, però de totes maneres hi ha certs barris amb més índexs de criminalitat.
5. Assegureu-vos que el pis tingui ús legal com a habitatge.
Assegura’t de no comprar una ampliació il·legal ni un pis amb ús de botiga a l’escriptura. Un habitatge a Espanya té un estatus protegit per llei i, en conseqüència, el premi de l’habitatge podria ser més del doble que el premi d’un pis comercial. Les hipoteques s’assignen fàcilment per comprar habitatges però a més és més difícil tenir una hipoteca per a un pis que no és un habitatge. Per acreditar que és un habitatge, l’habitatge té adscrit un document anomenat cedula d’habitabilitat
6. Feu un projecte abans de contractar un contractista.
Un projecte és una definició de moltes coses: espais, funcionals i estètics, materials, instal·lacions, etc. Però fonamentalment un projecte és molt útil per comparar premis i contractistes perquè. El projecte estalvia problemes inesperats durant les obres de construcció, estalviant per fi temps i diners.
7. Millor si el contractista no paga a l’arquitecte
Per llei qui controla la feina de contractista és l’arquitecte o arquitecte tècnic. Així que sempre és millor si el contractista no contracta l’arquitecte perquè hi ha un conflicte d’interessos.
8. Assegureu-vos de comparar almenys 3 pressupostos
No tots els contractistes tenen els mateixos preus ni la mateixa qualitat o experiència. L’objectiu ha de ser escollir el que tingui la combinació òptima. Per saber millor què costa finalment una reforma és comptar amb diverses ofertes. D’aquesta manera es podrien evitar alguns imprevistos que ens portaran problemes durant les obres.
9. Pagueu les factures del contractista a mesura que avança la vostra feina, no per avançat.
El contractista sol·licita un pagament del 50% abans de començar les obres? El contractista diu que ha acabat les obres i vol que pagui? Vol diners per a les finestres, però les finestres no estan completament muntades (amb lloses, segellades, etc.) Abans de fer els pagaments, és millor assegurar-se que el que està pagant s’hagi complert realment.
10. Realitzeu una reforma seguint els passos necessaris.
Segueix els passos. Primer fer el projecte, després el pressupost de les obres i comparar ofertes, després fer un bon contracte, controlant adequadament les obres i econòmicament els pagaments.
Millor truca a Kaitek Arquitectura i despreocupa’t. Podem assessorar-te a totes les parts del procés. Contacta’ns!